De beelden in deze groep zijn geschikt om buiten te staan. Permanent of een groot deel van het jaar. Ik behandel ze niet met zware middelen, dus op den duur zal het weer zijn invloed doen gelden. Maar de beelden behouden hun kracht en uitstraling vele jaren.

uit 2009 tot 2013 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Looking up

2013

Uit een eikenstobbe gemaakt: een sculptuur met acht omhoog kijkende (profielen van) koppen. Onbehandeld; het hout is van zichzelf behoorlijk duurzaam

z.t. 2013-02

2013

Sculptuur gemaakt uit robiniahout, afgewerkt met olie. 

Vis

2013

Zeer abstracte, surreeele vis gemaakt van een eikenstobbe. Hangend aan een draad, vrij hangend een mooi element in een tuin. Duurzaam door de gebruikte houtsoort.

Reiger

2012

Een reiger van hout en betonijzer. Gaat op in de omgeving. Ik maak hier maximaal 10 exemplaren van, van verschillende houtsoorten.

torso (eik)

2012

Een fors torso van eikenhout. Niet afgewerkt met lak of olie; het eikenhout is sterk van zichzelf, en het beeld blijft het mooist als het op natuurlijke wijze verweert, grijs. afmetingen bij benadering.

Voet

2012

Voet van een eikenstobbe.

z.t. 2012-01

2012

Abstracte figuur (of toch niet?) gemaakt van de stobbe van een eik. Een stuk hout dat al jaren in het bos heeft gelegen, en zonder behandeling goed buiten kan staan.

z.t. 2012-02

2012

Abstracte figuur (of toch niet?) gemaakt van de stobbe van een eik. Een stuk hout dat al jaren in het bos heeft gelegen, en zonder behandeling goed buiten kan staan.

z.t. (2012-03)

2012

Abstracte sculptuur gemaakt uit een stobbe van een eik. maten bij benadering.

torso

2011

Rank, opgaand torso gemaakt uit een eikenstobbe, geplaatst op een staaf betonijzer. Onbehandeld. Een eikenstobbe in het bos blijft jaren goed. Zo geplaatst op een staaf, los van de grond, kan het beeld vele jaren meegaan. Hoogte incl. betonijzer ca. 180 cm.

stel

2011

Stel uit robiniahout. Op een (hoge) sokkel. Robinia is zeer duurzaam hout, geschikt om buiten te staan, hoewel met het oog op het risico van scheuren door bevriezing het beeld in de winter onder een carport o.i.d. zou moeten staan. Behandeld met (deense) olie. Maten bij benadering.

drenkeling

2009

Zeer abstracte drenkeling, mooi net boven het wateroppervlak liggend. Uit eikenhout, behandeld met (deense) olie. Maten bij benadering.