Bij het werk aan het Spoel in Culemborg heb ik aan een aantal beelden gewerkt voor de openbare ruimte, beelden die (de geschiedenis van) het landschap verbeelden. In Nijmegen heb ik het Waalfront in hout uitgebeeld.

uit 2010 tot 2011 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Waalfront

2011

Gemaakt als onderdeel van het project 'Waalfront in 63 beelden'. In drie uur werkten kunstenaars op een steigertje aan verbeelding van het Waalfront. Ik maakte deze sculptuur van oude, al wat gebogen planken van populierenhout. Is 2012 tentoongesteld in de Nijmeegse schouwburg en daarna bij de Kunstuitleen te verkrijgen.

de Wandelaar

2010

De Wandelaar is een vier meter hoge figuur van hout en betonijzer. Bart Ensing maakte hem om in Culemborg bij een klein fort, het Werk aan het Spoel, het Waterliniepad te markeren. De Wandelaar is echter zijn eigen weg gegaan en heeft het gedicht KOM van Marion Steur meegenomen.   De Wandelaar duikt af en toe op. Vaak in de natuur, langs een Lange Afstand Wandelpad of in een dorpje. Hij is gek op wandelen, geïnteresseerd in de geschiedenis van het landschap, van steden en gebouwen, en in de Waterlinie. Hij houdt van kunst, vooral beeldhouwkunst en poëzie. Vaak kondigt hij exposities aan. De Wandelaar heeft ook een eigen site, www.dewandelaar.eu. Een filmpje van de Wandelaar kun je bekijken door hieronder op het plaatje te klikken.

Kogelstoter

2010

In de mobilisatieperiode 1939-1940 werd ten Zuiden van het Werk aan het Spoel bij Culemborg een schietbaan aangelegd, waar de opgeroepen reservisten hun schietvaardigheid weer op het gewenste peil konden brengen. Van deze schietbaan resteert nog een op drie kolommen rustende kogelvanger. Gedurende anderhalf jaar heeft dit beeld van een kogelstoter bij het Werk aan het Spoel gestaan. Materiaal: populierenhout (onbewerkt) en (beton)ijzer