Mijn menselijke figuren zijn nooit realistisch. Ik breng meer een indruk over, een houding of een emotie. Soms in zichzelf gekeerde figuren, maar ook personen die zich duidelijk openstellen en uitreiken naar de hoogte. Gezichten werk ik meestal niet uit. In deze groep ook torsen en onderdelen van het menselijk lichaam. In sommige beelden zal niet iedereen het menselijk lichaam herkennen. Maar het is er, voor mij, wel.

uit 2006 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Vrouw in zwart

2018

Mensfiguur in vlierhout, onvolledig, surreeel, zwart van binnen. Verrassend tegen een donkere achtergrond, maar ook mooi tegen wit.

Vrouw (vlier)

2018

Vrouwfiguur uit een stam van een vlier met een mooie draaiing. Zoals bij vrijwel al mijn sculpturen geen hoofd en armen, die heb ik niet nodig om de essentie van de mens(elijke houding) weer te geven.Het beeld kan binnen staan, maar ook in de tuin.

l'origine du monde

2017

liggende vrouwentorso, open, gedraaid, al makend zag ik gelijkenis ontstaan met het schiderij 'l'origine du monde' en de venus van Milo. Olijf-wortelhout

torso

2017

Een torso (of is het een omhulling?) gemaakt uit een stam van een schijncipres die deels was ingerot. Met het verwidjeren van slecht hout begon ik het proces, waarna ik het beeld verder openwerkte en zijn uiteindelijke vorm gaf. .

vrouw (kers)

2017

Vrouwfiguur gemaakt uit het hout van een deels verrot stuk hout van een wilde of vogelkers. Geplaatst op een plaatje hardsteen.

Vrouw (gouden regen)

2016

Vrouwfiguur (torso) uit het hout van een gouden regen, met mooi kleurcontrast

Vrouw met jurk

2016

Een vrouw met jurk, tijdens Sculpta 2016 gemaakt in een nog maar net gekapte knotwilg. Geplaatst in een grote schilderijlijst. Een hlaf jaar later afgemaakt. Een binnenbeeld, liefst wel, wijze van plaatsing te bezien. Nu tegen een paal te zien in GAlerie Anita Ammerlaan in Roosendaal.

She

2016

Sculptuur gemaakt van een zich vertakkend stuk van een vlier. Geplaatst op een natuurstenen voet.

Samen

2016

Sculptuur gemaakt van een oude olijfboom, waarin vrij abstract drie mensfiguren (zonder hoofd) zijn uitgehouwen. Afgewerkt met olie.

torso

2016

holle torso, gemaakt uit het hout van een knotwilg. Met ijzerstaafjes op steen.

gelaagd

2016

Abstracte mensfiguur met tweede laag, gemaakt uit het (deels door rot aangetaste) hout van een wilde kers. Mooie diepe kleur van het hout met olie.

Muurbloempje 1

2016

Vrouwfiguur van vlierhout, wandsculptuur.

Muurbloempje 2

2016

Vrouwfiguur uit vlierhout als wandsculptuur

Beukenvrouw / fee

2011

Een vrouw gemaakt van een stuk beukenhout met een bijzondere vergroeiing en kleur en tekening door de inwerking van rot en schimmel. Marion Steur maakte er een gedicht bij. Klik op het plaatje onder het beeld, en bekijk de video!    

Slangenmens

2011

Een wortelstuk van een appelboom, twee delen ineengegroeid. Een mens, mensen, slangen ..... Afgewerkt met meubelwas.

vrouw (vlier)

2011

Een vrouwfiguur met de typische draaiing en scheur van vlierhout. Met ijzeren staaf op voet.

beukenmens (homo erectus fagisylvaticus) 3

2009

figuur samengesteld uit vier stukken hout uit een deels vergane beuk

beukenmens (homo erectus fagisylvaticus) 1

2009

beuken-mens, samengesteld uit drie delen beukenhout, uit een ver vergane beuk.

dubbeltorso

2011

Gemaakt uit de stam van een knotwilg. Plaatselijk dun en kwetsbaar, de houtstructuur duidelijk zichtbaar. Anders dan op de foto op een sokkel van zwart Belgisch hardsteen.

Hand

2010

Een forse hand uit de stam van een al deels vergane beuk, wat prachtige kleuren en tekening oplevert. Afgewerkt met was. Op zwart Belgisch hardstenen voet.

Heup

2011

sculptuur van een stuk wilgenhout. Afgewerkt met olie en meubelwas.

Stel met kind

2010

Een beeld dat ontspruit uit de natuurlijke vorm van het hout aan de onderzijde. Gemaakt van het hout van een beuk die al in vergaande staat van verrotting was. Dit levert het mooie kleureffect op. Afmetingen bij benadering

torso (wilg)

2010

sterk geabstraheerde of surreele torso, gemaakt uit de bast van een knotwilg. De achterzijde is nog de ruwe buitenkant van de bast.  

torso

2009

torso gemaakt uit een holle knotwilg. Glad afgewerkt met olie en was, aan de binnenzijde ook met donkere beits. Op een sokkel van hout met natuursteen (rood travertijn)

Onbeschaamd

2009

 Vrouwfiguur uit de stam van een rottende beuk. Op een voet van travertijn en sokkel van mdf.

beukenmens (homo erectus fagisylvaticus) 3

2009

Ranke mensfiguur uit de stam van een rottende beuk. De tekening en kleur van het hout zijn te danken aan die gedeeltelijke rotting. Het hoofd is een apart - ingepast - stukje hout.

jurk

2009

torso, met jurk, uit een holle appelstam. Afgewerkt met olie en was.

Geruggesteund

2009

Vrouw, 'geruggesteund', gemaakt in acaciahout (robinia). Met olie behandeld. Het beeld is duurzaam; kan buiten staan.

dans

2008

dans, gemaakt uit een holle perenstam

torso, gestrekt

2008

torso van een man, uit eikenhout, met vraatsporen. De veroorzakers daarvan zijn niet meer aanwezig.

Torso / logo

2006

torso uit appelwortelhout. Is mijn bedrijfslogo geworden.