de Wandelaar

is een 4 meter hoge figuur van hout en betonijzer. Bart Ensing maakte de Wandelaar in mei 2010 om in Culemborg bij een klein fort, het Werk aan het Spoel, het Waterliniepad te markeren. De Wandelaar is echter zijn eigen weg gegaan en heeft het gedicht KOM van Marion Steur meegenomen.


 

De meeste werken van Bart Ensing zijn bedoeld om binnen te staan. De Wandelaar is een heel bijzondere uitzondering. Hij staat niet alleen buiten, maar kiest ook steeds een andere plek. Hij is, met zijn neef de kogelstoter (3,5 meter), een werk van hout een betonijzer.


 

De Wandelaar duikt af en toe op. Vaak in de natuur, langs een Lange Afstand Wandelpad of in een dorpje. Hij is gek op wandelen, geïnteresseerd in de geschiedenis van het landschap, van steden en gebouwen, en in de Waterlinie. Hij houdt van kunst, vooral beeldhouwkunst en poëzie. Vaak kondigt hij exposities aan. De Wandelaar heeft een eigen website (www.dewandelaar.eu) en een eigen pagina op FaceBook met vele volgers.

Een filmpje van de wegen van de Wandelaar is te zien op YouTube. Ook u kunt hem uitnodigen om uw evenment aan te kondigen.