• Eye Candy 25

  Een enorme galerie, waar ik 60 m2 mocht vullen met houtsculpturen, van enorme olijfsculpturen tot kleine hangende visjes. Een mooi overzicht van mijn werk. In de galerie werk van nog 10 kunstenaars, heel divers 2 en 3 dimensionaal werk. Expo loopt t/m 12 april, maar is in ieder geval t/m 31 maart gesloten.
  Galerie Anita Ammerlaan, Markt 39, Roosendaal, Nederland
  11 januari 2020 tot en met 5 april 2020
  Meer informatie
  Online expositie
 • Enlightened beasts

  27 licht-brengende kunstenaars over drie verdiepingen. Ik exposeer er niet alleen enkele houtsculpturen, maar ook een nieuwe serie 'Reflections', kleine installaties waarmee ik de natuur naar binnen breng, met licht en schaduw. Een boompje met glaskraaltjes, een verbeelding van de communicatie tussen bomen via de wortels, een school visjes, een boompje met draden en schaduwen.
  Tha Banque, Plein 29, Bergen (NH), Nederland
  16 januari 2020 tot en met 14 maart 2020
  Meer informatie
 • Vormgevers in hout

  Dé plek voor liefhebbers van alles wat met hout te maken heeft. Kunstige meubels, muziekinstrumenten, sculpturen. Iedere keer weer de moeite waard. Bart Ensing toont er zijn sculpturen van in de natuur gevonden hout, maar ook een serie beelden, waternimfen, gemaakt van hout van een Middeleeuwse waterput, van een opgraving bij Veldhoven. Ook demonstreert hij zijn werkwijze. Een bezoek waard!
  Fort bij Vechten, Achterdijk 12, Bunnik, Nederland
  12 oktober 2019 tot en met 13 oktober 2019
  Meer informatie
 • Grensloos Kunst Verkennen

  Een mooie kunstroute op de grens van Overijssel en Drenthe, met een grote variëteit kunst op zeer diverse locaties. Buiten, in het Reestdal, in het bos. Bijvoorbeeld een installatie van Bart Ensing aan de Heerenweg in IJhorst. En binnen op diverse locaties. Met van Bart Ensing houtsculpturen, voor buiten en binnen, in een tuin met kapschuur aan de Postweg in De Wijk.
  Postweg 20, Postweg 20, De Wijk, Nederland
  29 augustus 2019 tot en met 15 september 2019
  Meer informatie
 • 'Verbinding' op het KUNA-festival

  Bart bouw een installatie in de Kuil, in de bomen, met draden en doeken. Hij wil een beleving creëren; een rustgevende ervaring. Met een associatie naar het Noorderlicht. Het is ook een plek waar uitvoerend kunstenaars, muzikanten en dansers een podium vinden en waar ze een interactie kunnen aangaan met de installatie. Met verlichting sprookjesachtig. Daarnaast beeldhouwt hij, handmatig, in hout.
  Kamp de Marke, Lheebroek 30a, Dwingeloo, Nederland
  18 juli 2019 tot en met 21 juli 2019
  Meer informatie
 • Zomerexpositie met glaskunst

  De internationale glasexpositie laat een diversiteit aan glaskunst zien. Behalve professioneel vervaardigd is de glaskunst origineel in vormgeving, karakter en betekenis. Bart Ensing neemt deel met twee werken; en houten vrouwfiguur die als het ware door een glasplaat lijkt te gaan, en 'Ondulatie', een kleine installatie, een boompje met een golvend patroon van glaskralen erin. Een verrassend werk
  Galerie de Burgerij, Zutphenseweg 11, Vorden, Nederland
  30 juni 2019 tot en met 11 augustus 2019
  Meer informatie
 • Twingi Land art

  Een prachtige kloof, hoog in de bergen van het Binntal is het decor van Twingi Landart. Geselecteerde kunstenaars uit Zwitserland en andere landen maken hier landart werken en installaties die een bijzondere relatie aangaan met het landschap. Bart Ensing creëert met een veelheid aan draden een geometrisch lijnenspel, ijl, verdwijnend, afhankelijk van zon en weer, een beleving.
  Posthaltestelle Steinmatten, Posthaltestelle Steinmatten, Binn, Zwitserland
  22 juni 2019 tot en met 20 oktober 2019
  Meer informatie
 • Boven de kronen

  Een heel bijzondere expositie in de ‘bovenste helft’ van de Grote of Barbarakerk in Culemborg. Kunstenaars creëren ieder een luchtig groot kunstwerk, geïnspireerd door de specifieke ruimte. Lichtheid en bewegelijkheid zijn het uitgangspunt. Bart Ensing laat de onderkant van bomen zien, het netwerk van wortels, de verbindingen. Met stevige wortels en luchtige draden schept hij een etherisch beeld
  De Grote of Barbarakerk, Grote Kerkstraat 4, Culemborg, Nederland
  8 juni 2019 tot en met 7 juli 2019
  Meer informatie
 • Kunstroute Kortemark

  84 kunstenaars exposeren op niet alledaagse locaties in en rond Kortemark. Bart Ensing toont binnen zijn sculpturen van in de natuur gevonden hout en in de tuin een installatie en enkele beelden. Ook op deze locatie bronzen beelden, glaskunst en kunst van mensen met een beperking. Voor het thema Élk ziet het door zijn eigen bril' toont Bart Ensing een groep schaduwbeelden.
  Woonzorgcentrum Blijvelde, Hospitaalstraat 35, Kortemark, België
  30 mei 2019 tot en met 10 juni 2019
  Meer informatie
 • International Land Art Maastricht

  Een werkweek waarin een twintigtal land art-kunstenaars zich laat inspireren door het hellingbos van Landgoed Vliek om vervolgens ter plaatse hun kunstwerken in de natuur te vervaardigen. Van 13 - 17 mei zijn de kunstenaars aan het werk. Het publiek kan dan komen kijken, of in de weken daarna. Bart Ensing experimenteert met latten, bamboe en draden, maakt driehoeken, schept doorkijkjes, belevingen
  Tiendschuur, Vliek 1, Ulestraten, Nederland
  13 mei 2019 tot en met 30 juni 2019
  Meer informatie
 • Oud hout. Kunst met archeologisch hout.

  Hout van een archeologische opgraving bij Veldhoven werd beschikbaar gesteld aan kunstenaars. Ik maakte uit het hout van Middeleeuwse waterputten een serie Waternimfen. Niet echt figuren uit de Middeleeuwen. Maar toch kan ik me voorstellen dat uit de Waterputten bij mistig weer vrouwfiguren opstegen. Lieflijk maar ook rauw, mysterieus. Met het werk van 60 andere kunstenaars! Verlengd tot 28 juli!
  Museum 't Oude Slot, Hemelrijken 6, Veldhoven, Nederland
  28 april 2019 tot en met 28 juli 2019
  Meer informatie
 • KunstWandelRoute Hummelo

  Een rondwandeling van vier kilometer over landgoed Enghuizen, met werk van ruim 30 kunstenaars. Van locatiespecifieke installaties en land art tot beelden, foto's en poëzie. Met regelmatig een programma. Bart Ensing maakte een installatie met een veelheid van blauwe draden, een mooi lijnenspel in de natuur.
  De Gouden Karper, Dorpsstraat 9, Hummelo, Nederland
  19 april 2019 tot en met 10 juni 2019
  Meer informatie
 • Kunstfair Kasteel Geldrop

  Een zeventiental kunstenaars zal, in de vele stijlkamers die het kasteel Geldrop rijk is, hun werk op een creatieve wijze tonen en te koop aanbieden. De gezellige sfeer die het oude kasteel met zijn fraai ingerichte stijlkamers uitstraalt, past uitstekend bij deze kunstfair. Bart Ensing toont zijn sculpturen van in de natuur gevonden hout. Organisch vormgegeven, werk dat je aan wilt raken....
  Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1 (navigatie Helze 8), Geldrop, Nederland
  16 maart 2019 tot en met 17 maart 2019
  Meer informatie
  Online expositie
 • Kunst in het kerkje van Aerdt

  Een expositie met houtsculpturen van Bart Ensing en schilderijen van Erik Zwaga. Ensing maakt sculpturen van in de natuur gevonden hout. Organisch werk, dat je wilt voelen. Hij wil mensen uitnodigen zich te verwonderen, nog een keer te kijken. Erik Zwaga kiest als schilder vooral voor de rust van het stilleven. Met verschillende keren live muziek. Zie website.
  Kerk Aerdt, Kerkweg 26, Aerdt, Nederland
  13 januari 2019 tot en met 3 februari 2019
  Meer informatie
 • Scheveningen Light Walk 2018

  De Scheveningen Light Walk is een wandeling waaraan 10.00 mensen deelnemen langs een groot aantal lichtobjecten. Net als andere jaren maak ook ik weer een lichtinstallatie. Niet met een veelheid aan draden dit keer, maar met stroken stof. In een bospad creëer ik een soort geel/groene lichttunnel, met geluid de sfeer van een nachtelijk bos benadrukkend. De wandeling is vol, komen kijken kan wel.
  bospad vanaf, Van Stolkweg, Den Haag, Nederland
  8 december 2018 tot en met 8 december 2018
  Meer informatie
 • Fjoertoer Egmond 2018

  Op de nachtelijke wandeltocht Fjoertoer maken Bart Ensing en Lidwina Charpentier een lichtinstallatie in Egmond aan den Hoef. Met een combinatie van draden, linten, vilt, met zeegeluiden en Gregoriaans gezang, zetten zij Middeleeuws Egmond neer, met name de drie Egmonden. Aanmelden voor de tocht is niet meer mogelijk. Kijken op deze locatie wel.
  Anna van burenpleintje, Anna van Buurenlaan, Egmond aan den Hoef, Nederland
  24 november 2018 tot en met 24 november 2018
  Meer informatie
 • Kunstmaand Ameland - houtsculpturen

  Tijdens Kunstmaand 2018 exposeren meer dan 100 kunstenaars uit binnen- en buitenland op bijzondere locaties verspreid over het hele eiland. Bij Restaurant StrAnders in Buren exposeert Bart Ensing zijn sculpturen van in de natuur gevonden hout. Ze komen op organische wijze, zonder vooropgezet plan maar met veel gevoel, tot stand. Ook bij abstractere beelden is vaak een organische vorm herkenbaar.
  Restaurant StrAnders, Strandweg 71, Buren (Ameland), Nederland
  1 november 2018 tot en met 30 november 2018
  Meer informatie
 • Kunstmaand Ameland - verbinding

  Ameland Verbindt is dit jaar het thema van Kunstmaand Ameland. In november zijn de resultaten van bijzondere samenwerkingsverbanden te zien en bijzondere verbindingen van materialen. Bart Ensing maakte een installatie met een groot aantal draden waarmee hij bomen rond een pleintje met de grond en met elkaar verbindt. Een geometrisch patroon in een natuurlijke omgeving. In het donker verlicht.
  Pleintje, tegenover Gerrit Kosterweg 16, Ballum, Nederland
  31 oktober 2018 tot en met 2 december 2018
  Meer informatie
 • Kunstroute Culemborg

  Tijdens de Kunstroute Culemborg tonen ruim 40 Culemborgse kunstenaars hun werk op verschillende locaties in de binnenstad. Van allen kunstenaars is een werk te zien op de centrale locatie in Het Huis van de Stad. In de Grote Of Barbarakerk is werk van een tiental kunstenaars te zien, waaronder Bart Ensing met houtsculpturen en een sierlijk kralenboompje. Beide dagen om 16 uur concert.
  Grote Of Barbarakerk, grote Kerkstraat 4, Culemborg, Nederland
  27 oktober 2018 tot en met 28 oktober 2018
  Meer informatie
 • Glasrijk Tubbergen

  Het grootste kunstevenement in Nederland rond het thema glas. Op verschillende binnen- en buitenlocaties, verspreid over Tubbergen, tonen kunstenaars beeldende kunstobjecten, installaties, design en glas in lood. Bart Ensing, die nog nooit met glas werkte, maakt met takken, draden en spiegels en lichtinstallatie in een donkere ruimte. Ook levert hij drie werken aan voor de overzichtsexpositie
  Gemeentehuis (en andere locaties), Raadhuisplein 4, Tubbergen, Nederland
  3 oktober 2018 tot en met 7 oktober 2018
  Meer informatie
 • GLEAM, art in a new light

  Gleam is een jaarlijks terugkerend lichtevenement met lokale, internationale en internationale lichtkunstenaars in de Olbrich botalical Gardens. Bart Ensing is uitgenodigd om zijn installatie 'verbinding' te maken in een grote boom. Met een groot aantal draden zal hij de takken van d boom met de grond verbinden. In het donker een magisch effect. Inmiddels af. Zie https://youtu.be/eRX_dyrMfbE
  Olbrich botanical gardens, 3330 Atwood Avenue, Madison, USA
  25 augustus 2018 tot en met 27 oktober 2018
  Meer informatie
 • Oprijzen in de natuur

  Langs een wandelpad in de Alde Feanen staan 5 beelden van een vrouw, oprijzend in de natuur. Bij elk beeld een dichtregel. Het is het resultaat van 4 weken ‘artist in residence' van Marion Steur en mij. Een mooie start van een wandeling door de Alde Faenen of een bezoek aan de volgende artists in residence bij Ljochtstill
  Langs de Earnsleat, Nabij hoek Feantersdyk en Koaidyk, Earnewald, Nederland
  5 augustus 2018 tot en met 3 oktober 2018
  Meer informatie
 • Ljochtstill

  Ljochtstill legt met Stills (verstilling) de focus ( Ljocht) op de waarde van landschap, stilte, identiteit, kwetsbaarheid en kunst. Bezoekers kunnen kunstenaars aan het werk zien in transparante (glazen) ateliers in en rondom het dorp Earnewâld. Vanaf 13 juli werken Bart Ensing en Marion Steur daar een beeldende vertelling vanuit de container tot het moment van oprijzen in de natuur.
  bij het Havenkantoor, Piet Miedemaweg 9, Aernewald, Nederland
  13 juli 2018 tot en met 8 augustus 2018
  Meer informatie
 • Once in the Wetlands - binnenexpositie

  Gekoppeld aan de kunstroute in de natuur exposeren enkele deelnemende kunstenaars ook op binnenlocaties. Bart Ensing toont zijn sculpturen van in de natuur gevonden hout op de adressen Voetpad 17a en Voetpad 19, direct aan de wandelroute. Op het tweede adres in combinatie met werken van Nico Kamberg en Josee Algra. De locaties zijn vermeld in de folder die ook de wandelroute aangeeft.
  Voetpad 17a en 19, Voetpad 17a en Voetpad 19, Munnekeburen, Nederland
  12 juli 2018 tot en met 16 september 2018
  Meer informatie
 • KuNa-festival

  Een heerlijk relaxt festival in de Drentse natuur. In vervolg op de enthousiaste reacties vorig jaar bouwt Bart Ensing er aan een lichtinstallatie 'verbinding' die tevens zal dienen als podium voor (nacht)optredens. Hij zoekt samenwerking met viltkunstenaar Lidwina Charpentier en hoopt opnieuw en sprookjesachtige sfeer neer te zetten. Bekijk het programma voor de voorstellingen bij de installatie.
  Kamp de Marke, Lheebroek 30A, Lheebroek, Nederland
  7 juli 2018 tot en met 7 juli 2018
  Meer informatie
 • Once in the Wetlands

  Tijdens dit evenement is op diverse plekken, buiten en binnen, kunst van 25 bekende Nederlandse kunstenaars te zien. Er zijn voordrachten en muziekoptredens, kleinschalige concerten op bijzondere locaties. Bart Ensing is een van de deelnemers aan de buitenexpositie. Hij maakt werken in de natuur die ingaan op de relatie van de mens met de natuur. Routebeschrijving op Grindweg 2a en 94a
  Munnekeburen, Grindweg 94a, Munnekeburen, Nederland
  30 juni 2018 tot en met 16 september 2018
  Meer informatie
 • Beelden in de etalage

  In de etalage van de Beeldhouwwinkel Zutphen exposeert steeds een andere beeldhouwer. Nu is dat Bart Ensing, met beelden van in de natuur gevonden hout. Meest mensfiguren van vlierhout, perfect imperfections, maar ook visjes en andere sculpturen van olijfhout. Alle beelden zijn te koop, en ook de Beeld-dichtbundel 'Voel maar. Gesproken hout' met beelden van Bart en gedichten van Marion Steur.
  Beeldhuwwinkel Zutphen, Laarstraat 130, Zutphen, Nederland
  28 juni 2018 tot en met 5 augustus 2018
  Meer informatie
 • SummerFlirt

  Een mooie galerie, ruim van opzet met een enthousiaste galeriehoudster. Met vanaf 3 mei de expositie Summer Flirt, met heel diverse werken van meerdere kunstenaars.
  SHE Art Gallery, De Huufkes 34, Nuenen, Nederland
  3 juni 2018 tot en met 24 juni 2018
  Meer informatie
 • Oranjewoudfestival

  Oranjewoud Festival is een jaarlijks terugkerend, meerdaags klassiekemuziekfestival op diverse binnen- en buitenlocaties van het historische Parklandschap Oranjewoud. Naast de muziek zijn er ook drie kunstinstallaties. Twee van Italiaanse kunstenaars, een van Bart Ensing, die een installatie 'verbinding' maakt met vele draden. Vooral 's nachts, met verlichting, heeft dat een sprookjesachtig effect
  Oranjewoud, Fok 78, Heerenveen, Nederland
  1 juni 2018 tot en met 10 juni 2018
  Meer informatie
 • De Kathedraal, (licht)installatie bij Kasteel d'Aspremont Lynden

  Een (licht)installatie gemaakt door Bart Ensing op locatie bij kasteel d'Asptemont Lynden in Oud-Rekem, België. Onder een groep lindebomen enkele grafzerken en kruisen. Ik creëerde een ingang naar de donkere plek onder de bomen, verbond de bomen, de grond en de kruizen. Nog de gehele maand mei te zien bij de groepexpositie in het kasteel. Alleen donderdag 18 en vrijdag 19 mei om 22 uur verlicht.
  Kasteel d'Aspremont Lynden, Groenplaats 1, Oud-Rekem, België
  11 mei 2018 tot en met 27 mei 2018
  Meer informatie
 • Expositie in Kasteel d'Aspremont Lynden

  Ruim 50 kunstenaars exposeren in dit monumentale kasteel kwalitatief goed werk. Een veelheid van disciplines, in de prachtige ruimtes van het kasteel. Er zijn verschillende nevenactiviteiten, zoals kunstenaars die aan het werk zijn op 5, 6 26 en 27 mei. Bart Ensing neemt deel met houtsculpturen en bouwt ook een installatie met draden in een boom.
  Kasteel d'Aspremont Lynden, Groenplaats 1, Oud-Rekem, België
  4 mei 2018 tot en met 27 mei 2018
  Meer informatie
 • Expositie II op de Kunstbrug

  Een mooie expositie met werk van 15 kunstenaars uit Nederland en Rusland, op de Kunstbrug. Kunstgalerie op de Woonboulevard in Oldenzaal. Van Bart Ensing zowel in de galerie als in de hal beneden sculpturen van in de natuur gevonden hout. De opening is donderdag 11 januari met borrel van 18-20 uur.
  Kunstbrug, Kleibultweg 48, Oldenzaal, Nederland
  11 maart 2018 tot en met 13 mei 2018
  Meer informatie
 • Winterlicht

  Twintig nationale en internationale kunstenaars presenteren hun lichtkunstobjecten en videoprojecties. Met performances, muziek en vuuracts een mooi festival. Ik span weer draden, verbind de takken van een grote conifeer met de grond waaruit de boom gegroeid is. Met overwegend paarse verlichting en reflectie in het water een sprookjesachtig effect.
  Julianapark, Buremeester Knappertlaan, Schiedam, Nederland
  14 december 2017 tot en met 16 december 2017
  Meer informatie
 • Scheveningen Light Walk

  Een nachtelijke wandeltocht langs verschillende licht-acts. Bart Ensing maakt een installatie met draden in een boom, met waterzakjes die bewegen in de wind en een verbinding naar een vijver. Met geleidelijk veranderend licht en muziek. Voor deelnemers aan de wandeling (inschrijving al gesloten), maar je kunt wel bij mijn installatie gaan kijken.
  begin Westbroekpark, Kapelweg 35, Den Haag, Nederland
  9 december 2017 tot en met 9 december 2017
  Meer informatie
 • Fjoertoer Egmond

  Nachtelijke wandeltocht langs licht-acts. Bart Ensing maakt een lichtinstallatie in een brede eik, met draden verbindt hij de takken van de bom met de grond waaruit deze gegroeid is. Met geleidelijk veranderend licht, en live harpmuziek. De hele route is alleen voor deelnemers, maar kijken en luisteren kan. Wilt u rustiger kijken: festival Winterlicht in Schiedam, 14-16 december.
  Zeeweg Bergen, hmp 10.6, Zeeweg hmp 10.6, Bergen aan Zee, Nederland
  25 november 2017 tot en met 25 november 2017
  Meer informatie
 • Pop-up Art Gallery 4 The Benefit

  In deze grote pop-up gallery is een brede diversiteit aan kunst, twee- en driedimensionaal, te zien en te koop, evenals kunstzinnige interieurartikelen. Van Bart Ensing zijn er grote en kleine sculpturen gemaakt van in de natuur gevonden hout en een speelse installatie met hangende visjes.
  Pop-up Art Gallery 4 The Benefit, Marktstraat 10, Enschede, Nederland
  1 november 2017 tot en met 31 december 2017
  Meer informatie
 • ARA Art Fair

  77 beeldend kunstenaars exposeren in -door hen zelf voor één weekend- omgetoverde kleine galerietjes in zalen, kamers, suites, gangen van het Hotel ARA. Bart Ensing exposeert in een gang op de eerste verdieping zijn sculpturen van in de natuur gevonden hout. Ook is de beeld-dichtbundel 'Voel maar. Gesproken hout' bij hem te koop.
  Hotel ARA Zwijndrecht, Veerdijk 10, Zwijndrecht, Nederland
  21 oktober 2017 tot en met 22 oktober 2017
  Meer informatie
 • Kunstroute Culemborg

  Vele deuren van galeries en ateliers in het centrum van Culemborg zijn open en is er ook kunst te bewonderen in de etalages van de diverse winkels. Een keur aan kunstenaars, werkzaam binnen diverse disciplines toont schilderijen, beelden, fotografie, keramiek, glas, sieraden, glas in lood en videokunst. Bart Ensing (houtsculpturen) en Paul Parren (getekenschilderde collages) exposeren samen.
  Betuwe Wereldwijd, Golberdingerstraat 32, Culemborg, Nederland
  22 september 2017 tot en met 24 september 2017
  Meer informatie
 • Presentatie bundel 'Voel Maar' op Kasteel Middachten

  Bart Ensing maakt beelden van in de natuur gevonden hout. Dichter Marion Steur maakt af en toe gedichten bij de beelden van Bart. Ze hebben nu deze gedichten, met de beelden, samengebracht in de bundel 'Voel maar. Gesproken hout'. Ze presenteren de bundel bij de expositie 'Bomen binnen bomen buiten' op Kasteel Middachten, tussen de beelden van Bart en andere houtkunstenaars.
  Kasteel Middachten, Landgoed Middachten 3, De Steeg, Nederland
  17 september 2017 tot en met 17 september 2017
  Meer informatie
 • Presentatie bundel 'Voel Maar' op het Nederlands Dichterspodium

  Bart Ensing maakt beelden van in de natuur gevonden hout. Dichter Marion Steur maakt af en toe gedichten bij de beelden van Bart. Ze hebben nu deze gedichten, met de beelden, samengebracht in de bundel 'Voel maar. Gesproken hout'. Tijdens de voordracht zijn de beelden te zien en in de pauze is er gelegenheid om de kunstbundel aan te schaffen.
  Bibliothek Werkendam, Gedempte Haven 17, Werkendam, Nederland
  5 september 2017 tot en met 5 september 2017
  Meer informatie
 • Van nature

  Schilderijen, tekeningen, beelden in glas, hout en kunsthars, viltobjecten. Een grotere variatie in materialen en stijlen is nauwelijks denkbaar, en toch vormt het een mooie eenheid. Zes exposanten uit Nederland en België bouwen die eenheid in het mooie Achterhuis in Roermond. Bart Ensing is een van hen, met sculpturen van in de natuur gevonden hout.
  Het Achterhuis, Voorstad Sint Jacob 8, Roermond, Nederland
  19 augustus 2017 tot en met 10 september 2017
  Meer informatie
 • Solo-expositie sculpturen Bart Ensing

  In de lobby en gangen van het ARA-Hotel Zwijndrecht exposeert Bart Ensing zijn sculpturen van in de natuur gevonden hout. Vooral grotere sculpturen, die in deze ruimte goed tot hun recht komen. En een installatie van hangende visjes voor een groot raam. Alle werken zijn te koop.
  Hotel Ara, Veerweg 10, Zwijndrecht, Nederland
  1 augustus 2017 tot en met 18 oktober 2017
  Meer informatie
 • KuNa-festival

  Het KuNa-festival (KUnst en NAtuur) is een kleinschalig festival met muziek, poëzie, theater, workshops, kinderactiviteiten, beeldende kunst en meer. Een ongedwongen sfeer in de mooie natuur. Bart Ensing maakt installaties met touwen in bomen. Een sprookjesachtig effect, helemaal als hij in het donker de installatie belicht. Die op vrijdag- en zaterdagavond als decor dient voor muziek en dans.
  Kamp De Marke, Lheebroek 30a, Dwingelo, Nederland
  27 juli 2017 tot en met 30 juni 2017
  Meer informatie
 • Beelden binnen beelden buiten

  Op het prachtige Kasteel Middachten vindt in de oranjerie en de paardenstallen een mooie expositie plaats van etsen van Reinder Homan en houtkunst van ruim 20 houtkunstenaars / vormgevers in hout. Van Bart Ensing, zijn er vooral open. luchtige beelden van kersen- en wilgenhout. Te combineren met een bezoek aan het kasteel en de tuinen. Elke zondag is een van de deelnemende kunstenaars aanwezig.
  Kasteel Middachten, Landgoed Middachten 3, De Steeg, Nederland
  5 juli 2017 tot en met 29 september 2017
  Meer informatie
 • Kunst- en cultuurweekend De Wielegaard

  De Wielegaard is een harmonieuze plek, een boomgaard gelegen aan een wiel in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Hier wordt voor het laatst een expositie met lezingen, diner en muziek gehouden. Met sculpturen, keramiek en installaties. Van Bart Ensing een aantal houtsculpturen en installaties. Het programma staat op de website.
  De Wielegaard, Diefdijk 1, Zijderveld, Nederland
  1 juli 2017 tot en met 9 juli 2017
  Meer informatie
 • Hardenberg Beeldenstad

  Van 3-8 juli staat het centrum van Hardenberg in het teken van de beeldende kunst. Zo'n 20 kunstenaars uit het hele land gaan in de open lucht aan het werk om een of meer beelden te maken, waar mogelijk geïnspireerd op het thema stroming. Bezoekers kunnen zo het wordingsproces van een beeldhouwwerk zien. Ook is het mogelijk om workshops beeldhouwen te volgen en is er een expositie van beelden.
  centrum Hardenberg, diverse locaties, start Parkweg 1-4, Hardenberg, Nederland
  25 juni 2017 tot en met 25 juni 2017
  Meer informatie
 • Expositie Hardenberg Beeldenstad

  Voorafgaand en tijdens het evenement Hardenberg Beeldenstad is er een expositie van werk van de deelnemende kunstenaars in het LOC te Hardenberg. Er zijn zowel houten beelden als beelden in steen te zien en te koop. Een mooie opwarmer voor het evenement zelf dat van 3 - 8 juli plaatsvindt.
  LOC, Parkweg 1-4, Hardenberg, Nederland
  10 juni 2017 tot en met 8 juli 2017
  Meer informatie
 • Kunstkijk Goeree Overflakkee

  De Kunstkijk is een kunstroute met een groot aantal deelnemers, op mooie locaties, met ook optredens. Bart Ensing exposeert zijn sculpturen van in de natuur gevonden hout bij Hoeve Lust en Last in Sommelsdijk; een locatie waar een zestal kunstenaars exposeert. Hij maakt er ook een windinstallatie in de boomgaard.
  Hoeve Lust en Last, Kokseweg 6, Sommelsdijk, Nederland
  24 mei 2017 tot en met 28 mei 2017
  Meer informatie
 • Kunstroute Beemster

  Een kunstroute van vier Beemster kunstenaars met twaalf gasten waar zij verwantschap mee voelen of van wie zij het belangrijk vinden dat het werk een podium krijgt. Bart Ensing ziet in de donkere aardappelschuur van Fugit Hora een uitdaging om te experimenteren; lichtinstallaties, muziek, bijzonder aangelichte houtsculpturen. Liesbet Optendrees toont er haar materieschilderijen. Een belevenis!
  Boerderij ‘Fugit Hora’, Middenweg 56, Noordbeemster, Nederland
  16 april 2017 tot en met 17 april 2017
  Meer informatie
 • Fjoertoer Terschelling

  Een nachtelijke wandeltocht langs een veelheid aan lichtobjecten. Bart Ensing maakt een lichtinstallatie in een boom voor de deelnemers aan de Fjoertoer Terschelling. Met een veelheid aan touwen. Een variant op zijn werk voor de Scheveningen Light Walk. Exacte locatie wordt later bekend.
  nader te bepalen, Oosterburen, Midsland, Nederland
  1 april 2017 tot en met 1 april 2017
  Meer informatie
 • Vormgevers in hout 2016

  'Vormgevers in Hout' is de jaarlijks terugkerende houtexpositie op Fort bij Vechten. Diverse kunstenaars, houtzagers, houtdraaiers, meubelmakers, instrumentbouwers, gereedschappenleveranciers en andere bedrijven die hout be-of verwerken presenteren hun werk. Bart Ensing toont vooral beelden van olijfhout en verfijnde werken van vlierhout.
  Fort bij Vechten, P tegenover Achterdijk 23, Bunnik, Nederland
  15 oktober 2016 tot en met 16 oktober 2016
  Meer informatie
 • Kunstmoment Diepenheim

  Elk jaar transformeert het Stedeke Diepenheim in de herfstvakantie in een grote open tentoonstellingsruimte, met dit jaar het thema 'Sporen in de tijd'. Op vijftig bijzondere plekken tonen honderd professionele kunstenaars hun werk op soms verrassende plekken. Bart Ensing exposeert sculpturen van in de natuur gevonden hout. Hij is van 19 – 23 okt. aan het werk.
  Grotestraat 68, Grotestraat 68, Diepenheim, Nederland
  13 oktober 2016 tot en met 23 oktober 2016
  Meer informatie
 • Kunstroute Culemborg

  Vele deuren van galeries en ateliers staan open ener is er ook kunst te bewonderen in de etalages van de diverse winkels in het centrum. Een keur aan kunstenaars toont schilderijen, beelden, fotografie, keramiek, sieraden en videokunst.Bart Ensing exposeert zijn sculpturen van in de natuur gevonden hout bij Herenmodezaak Marc Culemborg. Mooi te combineren met LekArt in de wijk EVA-Lanxmeer.
  Marc Culemborg, Binnenpoort 10, Culemborg, Nederland
  23 september 2016 tot en met 25 september 2016
  Meer informatie
 • LekArt - Gedeelde Grond. Waar trek jij de grens?

  De ecologische wij EVA-Lanxmeer en De Gelderlandfabriek veranderen tijdens LekArt in één groot podium voor beeldende kunst, theater, dans en muziek. De bewoners uit de wijk delen hun grond met kunstenaars en bezoekers doordat zij hun huizen, tuinen en hoven openstellen. Bart Ensing maakt er een installatie in drie appelbomen, verbindt de grond en de bomen, trekt een grens.
  De Gelderlandfabriek - EVA-Lanxmeer, Stationsweg 7, Culemborg, Nederland
  22 september 2016 tot en met 24 september 2016
  Meer informatie
 • Vervreemdend

  Tijdens de Brabantse dag (die 9 dagen duurt) is een mooie expositie te bezoeken in de Pastorietuin. Het thema, aansluitend bij het Jeroen Bosch-jaar, 'vervreemdend'. Met beelden van Bert sterk (glas), Tom Smetsers (cortenstaal) en Bart Ensing (hout en installaties). Kunstenaars aanwezig 21/8 13-14 uur. Een mooie combinatie van werken.
  Pastorietuin, Jan Deckersstrtaat 24, Heeze, Nederland
  21 augustus 2016 tot en met 28 augustus 2016
  Meer informatie
 • Passie voor hout

  Een expositie van werk van 6 kunstenaars die hout als passie hebben. 10 en 11 september is er een evenement, maar de sculpturen van in de natuur gevonden hout van Bart Ensing zijn nog t/m 9 oktober te zien en te koop.
  Galerie In de schuur, Valkenburgerweg 104, Wijlre, Nederland
  19 augustus 2016 tot en met 9 oktober 2016
  Meer informatie
 • Galerie 't Arthuus

  Een gevarieerde expositie met houtsculpturen van Bart Ensing, schilderijen van Arthur Bernard en Mieke Diekman, keramiek van Anke van der Kwaak stenen beelden van Harrie Wilbrink en meer.
  Galerie 't Arthuus, Eerbeekseweg 13A, Loenen, Nederland
  1 juli 2016 tot en met 21 augustus 2016
  Meer informatie
 • Aviskar

  De 9e Aviskar expositie georganiseerd door Roymans Art staat in het teken van de 125ste sterfdag van Vincent van Gogh. Mede daardoor relatief veel kunstenaars uit Nederland. Onder hen Bart Ensing met houtsculpturen, zijn tweede expositie in India.
  Birla Academy of Art and Culture, 108-109 Southern Avenue, Kolkata, India
  8 juni 2016 tot en met 19 juni 2016
  Meer informatie
 • Galerie BGO132

  BGO132 is een mooie galerie en beeldentuin in een voormalig tuincentrum. Met vooral veel en gevarieerd keramiek. Maar nu ook met houtsculpturen van Bart Ensing.
  Galerie BGO132, Zutphenseeg 132, Eefde, Nederland
  4 juni 2016 tot en met 3 september 2016
  Meer informatie
  Online expositie
 • Kunst in en boven het water

  In Balk wordt gedurende ruim drie maanden kunst in en boven de Luts getoond. Drijvend, hangend aan kabels boven het water. Bart Ensing maakt een speelse installatie van een serie slingerapen boven het water.
  Centrum Balk, De Luts, Balk (Friesland), Nederland
  31 mei 2016 tot en met 19 augustus 2016
  Meer informatie
 • Kunstenlandschap Lonneker

  een tweedaagse expositie in het fraaie landschap rond Lonneker (gem. Enschede) en is verbonden met het culturele hart van Enschede:de Roombeek. Onderweg genieten van het fraaie coulissenlandschap, en van verrassende kunstwerken, installaties en performances. Van Bart Ensing twee installaties; dwarrelende takken aan een boom boven een vijver, en 'gang' een serie 'billen' in het landschap.
  Dorp Lonneker en omgeving, Doprsplein (start), Lonneker, Nederland
  15 mei 2016 tot en met 16 mei 2016
  Meer informatie
 • Expositie Galerie Grunewald

  Direct achter de Nederlandse grens, aan de rand van het Reichswald, ligt een landelijk aangelegde tuin en sfeervolle galerie. In deze omgeving wordt moderne kunst aangeboden in steeds wisselende exposities, van internationale schilderijen en objecten onder andere uit glas, brons, hout en keramiek. Met houtsculpturen van Bart Ensing.
  GartenGalerie Grunewald, Kranenburgerstrasse 215, Kessel, Duitsland
  10 april 2016 tot en met 19 juni 2016
  Meer informatie
 • Kunst in de Vallei

  Het jaarlijks kunstevenement Kunst in de Vallei is dit jaar in het mooie Exposium in CineMec in Ede. Een prachtige, goed bereikbare, plek voor een sfeervol evenement met kwalitatief goede kunst. Bart Ensing is met zijn houtsculpturen één van de deelnemers.
  CineMec, Laan der Verengide Naties 150, Ede, Nederland
  19 maart 2016 tot en met 20 maart 2016
  Meer informatie
 • Rembrandt Art Market

  De hallen is een centrum voor media, cultuur, mode, horeca en ambachten. Waar ooit de eerste elektrische trams in Amsterdam werden onderhouden vindt nu een overdekte kunstmarkt plaats met een grote variëteit aan kunstwerken.
  Rembrandt Art Market, De Hallen, Hannie Dankbaarpassage, Amsterdam-West, Nederland
  20 februari 2016 tot en met 20 februari 2016
  Meer informatie
 • expositie Galerie Mi

  Een gevarieerde expositie van 7 kunstenaars; schilderijen en sculpturen in brons, keramiek en hout. Van Bart Ensing houtsculpturen, meest mensfiguren en abstract, en een vrolijke hangende installatie van visjes. Opening 24 januari met de kunstenaars.
  Galerie Mi, Beethovenlaan 13, Bilthoven, Nederland
  24 januari 2016 tot en met 12 maart 2016
  Meer informatie
 • KunstMarktManifestatie Fort Asperen

  met een selectie van professionele kunstenaars in Kunstfort Asperen, waaronder Bart Ensing. Bezoek de stands van de kunstenaars, geniet van het muziekprogramma, doe mee met de workshop graffiti en kom relaxen op het terras. De kunstenaars verkopen hun hedendaagse kunst, vormgeving en design en geven toelichtingen bij hun werk. De laatste gelegenheid dit jaar om het fort te bezoeken.
  Kunstfort Asperen, Langendijk 60, Acquoi, Nederland
  27 september 2015 tot en met 27 september 2015
  Meer informatie
 • Kunst in de Gummaruskerk

  Tijdens de Jaarmarkt rondom de Gummaruskerk, vind in de prachtige kerk een mooie kunstexpositie plaats. 7 kunstenaars met schilderijen, sculpturen en poëzie. Bart Ensing toont oorspronkelijke houtsculpturen van in de natuur gevonden hout en olijfhout.
  Gummaruskerk, Westdam 83, Steenbergen, Nederland
  4 september 2015 tot en met 6 september 2015
  Meer informatie
 • East Meets West

  Een expositie naar aanleiding van gedichten van de Japanse dichter Taro Aizu over de ramp in Fukushima. Gedichten uit Japan, werk van meer dan 100 kunstenaars uit 13 landend, geëxposeerd in een museum in Zuid-Korea, en later rondreizend door het land. Bart Ensing is één van de deelnemers.
  The Haegeumgang Theme Museum and Art Gallery, Haegeumgang-ro 120 Nambu-myeon, Geoje-si, South Korea, Nederland
  30 augustus 2015 tot en met 18 september 2015
  Meer informatie
 • Atelier Gerri Grijsen

  In het atelier van Gerri Grijsen naast haar bronze beelden schrootsculpturen van Jan Verschueren, houtsculpturen van Bart Ensing en schilderijen van Esther Barend. Op 13 september open dag en demonstratie Bart Ensing.
  Atelier Gerri Grijsen, Leeferdinklaan 2, Winterswijk, Nederland
  21 augustus 2015 tot en met 13 september 2015
  Meer informatie
 • De Sloot

  Nederland is doortrokken met sloten en slootjes. Vele kunstenaars uit het hele land hebben zich laten inspireren door “de sloot”, 30 van hen zijn geselcteerd en tonen tijdens de zomermaanden hun visie op dit oer-Hollandse onderwerp. Op het doek geschilderd, in beeld gehouwen, in brons gegoten, in keramiek gebakken of, zoals door Bart Ensing, uit pallethout gezaagd en opgehangen.
  Museum Opsterlân, Hoofdstraat 59, Gorredijk, Nederland
  27 juli 2015 tot en met 30 augustus 2015
  Meer informatie
 • International Art Workshop Olympos, Turkije

  Bart Ensing is een van de buitenlandse deelnemers, op uitnodiging, die deelnemen aan een kunst workshop in het Zuid-Turkse Olympos. Veel keramisten en schilders, enkele beeldhouwers. Bart maakt sculpturen van olijfhout. De gemaakte werken worden later in 2015 geëxposeerd.
  Pansiyon Zeus, just before ancient town, Olympos, Turkije
  25 juni 2015 tot en met 5 juli 2015
  Meer informatie
 • As in Beeld

  Van Luijn Natuursteen heeft het initiatief genomen om samen met kunstenaars en ambachtslieden het gedenken na crematie vorm te geven. 57 kunstenaars stellen van 30 mei t/m 26 september in een bedrijfshal van de Tielse steenhouwerij diverse objecten tentoon. Bart Ensing doet mee een sculptuur waarin as een plek kan krijgen, maar vooral het aanbod om een persoonlijke sculptuur te mak
  Van Luijn Natuursteen, Morsestraat 32, Tiel, Nederland
  30 mei 2015 tot en met 26 september 2015
  Meer informatie
 • Rijnhuizen Uitgebeeld 2015

  Ruim 40 kunstenaars exposeren tijdens het Pinksterweekend hun werk in de tuinen en het kasteel van landgoed Rijnhuizen. Ook vinden diverse muzikale optredens en theater plaats. Bart Ensing neemt deel met hangende visjes en beelden buiten en olijfbeelden in de hal van het kasteel.
  Kasteel Rijnhuizen, Edisonbaan 14, Nieuwegein, Nederland
  23 mei 2015 tot en met 25 mei 2015
  Meer informatie
 • Opklop-pudding

  De voormalige silo-ruimte in de Honig-fabriek wordt in mei omgetoverd tot de internationale expositie opklop-pudding. De kunst kan luchtig zijn of juist zwaar, alarmerend of juist dramatisch, in ieder geval verbindt de tentoonstelling de historie van het pand met een nieuwe culturele bestemming. Bart Ensing de installatie 'Uitgeblikt' met vliegende conservenblikjes. Opening 8 mei 20-22 u
  voormalige Honig-fabriek, Zuideinde 70-100, Koog aan de Zaan, Nederland
  8 mei 2015 tot en met 17 mei 2015
  Meer informatie
 • Kunst in de Gasthuiskapel

  Tijdens de Kunstroute Tholen en de opvolgende week exposeren Bart Ensing en Marion Steur in de Gasthuiskapel. Sculpturen van in de natuur gevonden hout, installaties en geschilderde gedichten. Bart werkt aan een installatie in de kapel,, Marion draagt af en toe gedichten voor.
  Gasthuiskapel Tholen, Kerkstraat 15, Tholen, Nederland
  24 april 2015 tot en met 1 mei 2015
  Meer informatie
 • Calcutta Art-Biennale 2015

  Een internationale expositie met kunstenaars uit drie continenten. Schilderijen, sculpturen, digitale kunst, installaties, fotografie en grafiek, georganiseerd door Roymans Art studio (Calcutta/London). Een eer om mee te doen.
  Birla Academy of Art and Culture, Southern Ave, Lake Gardens,, Kolkata, West Bengal, India
  7 april 2015 tot en met 19 april 2015
  Meer informatie
 • Eye Candy 7

  Eye-Candy 7 biedt een mooie diversiteit, met bijzondere kunstwerken van dertien talentvolle kunstenaars, gepresenteerd op 1150m2. Te bewonderen zijn: stenen en houten sculpturen, 3D-mozaïek, Chinese waterverf op rijstpapier, 3D kunstwerken uit staal in combinatie met glas, keramiek en schilderijen in diverse stijlen. Met houtsculpturen van Bart Ensing.
  Atelier expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan, Markt 39, Roosendaal, Nederland
  7 maart 2015 tot en met 31 mei 2015
  Meer informatie
 • Houtkunst in Galeriewinkel AnderZ

  Galeriewinkel AnderZ in Reeuwijk heeft een breed assortiment kunst. Vanaf februari 2015 zijn ook houtsculpturen en meubelbeelden van Bart Ensing opgenomen in het assortiment.
  Galeriewinkel AnderZ, Oudeweg 1-A, Reeuwijk, Nederland
  20 februari 2015 tot en met 19 mei 2015
  Meer informatie
 • Kunstagenda in beeld

  Ter gelegenheid van de 18e editie van de Kunstagenda is er een expositie met alle 52 werken uit de Kunstagenda 2015. Een mooi overzicht van divers werk van 13 kunstenaars.
  Museum De Casteelse Poort, Bowlespark 1a, Wageningen, Nederland
  1 februari 2015 tot en met 6 april 2015
  Meer informatie
 • Kunst in Museum De Casteelse Poort

  In Galerie Het Koetshuis van Museum De Casteelse Poort exposeren Wil Lof (schilderijen), Bart Ensing (houtsculpturen) en Indiva (sieraden). Opening 23 november om 16 uur, finissage 11 januari 14 - 16 uur.
  Museum De Casteelse Poort, Bowlespark 1a, Wageningen, Nederland
  23 november 2014 tot en met 11 januari 2015
  Meer informatie
 • Natural Beauty

  In deze duo-expositie tonen fotograaf Henkjan Kievit en beeldend kunstenaar Bart Ensing hun geheel eigen kijk op de natuur. Daarin is hun beleving, toewijding en verbeelding terug te vinden in diverse thema’s, waarin fotografie en beeldhouwkunst elkaar aanvullen en versterken. Naast houten beelden toont Bart Ensing ook installaties.
  Stedelijk Museum Vianen, Voorstraat 79, Vianen, Nederland
  28 september 2014 tot en met 27 december 2014
  Meer informatie
 • LandArt Diessen

  Geïnspireerd door de omgeving presenteren jaarlijks een twintigtal kunstenaars uit binnen- en buitenland hun kunstwerk in het Reuseldal. Een wandeling van ca. 4 km leidt langs de werken. Bart Ensing is één van de deelnemers. Hij maakt een installatie van 'zwevende bomen' met de titel 'wortelen en loslaten' langs de route.
  LandArt Diessen, Molenstraat 17, Diessen, Nederland
  6 september 2014 tot en met 21 september 2014
  Meer informatie
 • Kunst in Duin 'Beeldschoon'

  Kunbst in Duin stimuleert de interactieve ontmoeting tussen de nieuwsgierige bezoeker en de onbevangen kunstenaar. In totaal zullen circa 75 kunstenaars hun kunnen tonen. Enkele van hen maken land art werken die de ruimtelijke kwaiteit van het landgoed. Bart Ensing is een van de land art kunstenaars. Hij maakt een installatie van 'dansende takken' die een doorkijk geeft op het kasteel.
  Kasteel Keukenhof, Keukenhof 1, Lisse, Nederland
  23 augustus 2014 tot en met 31 augustus 2014
  Meer informatie
 • Kunstweekend Kasteel Rijckolt

  Meer dan 60 professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland exposeren hun werk in en om Kasteel Rijckholt. Een fraaie ambiance met kasteeltuinen en koetshuis, sfeervolle muziek, wijnproeverij, kunsttaxatie en een aantrekkelijk programma voor de (jongere) jeugd, maken een mooi evenement voor jong en oud. Bart Ensing neemt deel met zijn sculpturen van in de natuur gevonden hout.
  Kasteel Rijckholt, Kasteelstraat 15, Rijckholt, Nederland
  3 augustus 2014 tot en met 4 augustus 2014
  Meer informatie
 • Kunst Natuurlijk

  12 en 13 juli zijn in Kasteeltuinen Arcen zo'n 30 kunstenaars van verschillende disciplines aan het werk. Ook Bart Ensing hakt aan een nieuwe sculptuur van in de natuur gevonden hout. Tevens de start van een prachtige expositie van deze kunstenaars in het kasteel
  Kasteeltuinen Arcen, Lingsforterweg 26, Arcen, Nederland
  12 juli 2014 tot en met 7 september 2014
  Meer informatie
 • Voel je de wind?

  Groepsexpositie met het gedicht 'Voel je de wind' van Anna Enquist al aanleiding. Met werk van Jet Nuy, Rita Koolstra, Gerda Stevens en Bart Ensing. Van Bart Ensing sculpturen van in de natuur gevonden hout, en twee hangende installaties, buiten en binnen. Opening 26 januari om 16 uur met borrel, muziek en voordracht.
  KunstSalon Kasteel Daelenbroeck, Kasteellaan 2, Herkenbosch, Nederland
  26 januari 2014 tot en met 9 maart 2014
  Meer informatie
 • Kunst kijken en voelen

  Verrassende sculpturen van in de natuur gevonden hout van Bart Ensing. Werken die u wilt, en mag!, aanraken, want 'hout moet je voelen'. Met fijnschilderingen van Wim Branse. t/m 26 januari.
  Galerie Het Oude Raadhuis, Dorpsstraat 36, Warmond, Nederland
  18 december 2013 tot en met 25 januari 2014
  Meer informatie
 • Landart Diessen

  Geïnspireerd door de omgeving presenteren jaarlijks een twintigtal kunstenaars uit binnen- en buitenland hun kunstwerk in het Reuseldal. Veelal gebruikmakend van duurzame materialen uit de omgeving, zoals water, zand, hout en groen, worden verrassende projecten gecreëerd. Bart Ensing maakt een 'takkengordijn', een speelse markering van de open grens tussen natuur en cultuur.
  Landart Diessen, Molenstraat 17a, Diessen, Nederland
  7 september 2013 tot en met 22 september 2013
  Meer informatie
 • Kunstschouw

  De Kunstschouw op Schouwen Duiveland is een begrip. 200 kunstenaars exposeren op vele locaties, en er zijn verrassende optredens. Bij Van Langeraad zijn 7 exposanten, met zeer divers werk. Bart Ensing zal buiten werken aan nieuwe sculpturen van hout.
  Recreatieboerderij Van Langeraad, Weelweg 3, Kerkwerve, Nederland
  15 juni 2013 tot en met 23 juni 2013
  Meer informatie
 • Beelden in Gees

  Een 7 hectare grote beeldentuin met prachtig werk, waaronder oorspronkelijke houten en speksteen beelden van Bart Ensing. In de galerie binnen ook sculpturen van Bart Ensing. Van 8 mei - 29 september.
  Beelden in Gees, Schaapveensweg 16, Gees, Nederland
  8 mei 2013 tot en met 7 augustus 2013
  Meer informatie
 • Vormgevers in hout

  een jaarlijks terugkerende expositie in het prachtige monumentale Fort bij Vechten. In de door houtkachels verwarmde kazernes van het Fort zijn expositieruimtes en kleine werkplaatsen ingericht. Meubelmakers, beeldhouwers, houtdraaiers en andere vormgevers in hout presenteren hier hun werk. Bart Ensing toont zijn sculpturen van in de natuur gevonden hout en zijn meubelbeelden.
  Fort Vechten, Marsdijk 2, Bunnik, Nederland
  20 oktober 2012 tot en met 21 oktober 2012
  Meer informatie
 • LekArt 2012

  In 2012 richt de tweejaarlijkse Culemborgse kunstmanifestatie de blik naar buiten met het thema BinnensteBuiten, verrassing door omkering. Met houten beelden en taalkunst aan de Lekdijk en een poëtische voordracht nemen Bart Ensing en Marion Steur u mee van binnen naar buiten. De Wandelaar heet u welkom op de dijk.
  LekArt, Goilberdingerdijk 35, Culemborg, Nederland
  21 september 2012 tot en met 23 september 2012
  Meer informatie
 • Rijnhuizen Uitgebeeld 2012

  Het kasteel Rijnhuizen en de tuin worden eens in de 3 jaar opengesteld voor het publiek, met een prachtige beeldenexpositie. Bart Ensing toont en zowel in de tuin als binnen enkele van zijn bijzonder houten beelden.
  Kasteel Rijnhuizen, Edisonbaan 14, Nieuwegein, Nederland
  26 mei 2012 tot en met 28 mei 2012
  Meer informatie
 • Oorspronkelijke houten beelden bij Galerie Huis ter Heide

  Bart Ensing maakt oorspronkelijke beelden van in de natuur gevonden hout. Hij werkt organisch en laat zich inspireren door het hout en het gevoel van het moment. Dat is in het werk terug te zien en te voelen. In Huis ter Heide exposeert hij me drie andere kunstenaars. Opening met de kunstenaars op 4 maart.
  Galerie Huis ter Heide, Norgervaart 10a, Huis ter Heide, Nederland
  2 maart 2012 tot en met 29 april 2012
  Meer informatie