Ruim zeven jaar geleden schreef Marion Steur het gedicht KOM bij 'mijn' vier meter grote Wandelaar. Sindsdien schreef ze ook af en toe gedichten bij mijn houtsculpturen. Ze bekijkt mijn beelden van alle kanten, laat ze op zich inwerken. Zo ontstaan er woordenflarden, zo ontstaan er gedichten. Waarmee ze niet per se weergeeft wat ik met een beeld bedoeld heb, het gevoel dat ik er bij heb. Maar wel steeds geldt dat het gevoel dat de gedichten bij me oproepen voor mij klopt met het beeld.

 

Die gedichten hebben we nu, met de foto's van de beelden, samengebracht in de bundel 'Voel maar. Gesproken hout'. Een prachtig hardcover boekje, met 20 beelden en 20 gedichten op een bijna zwarte achtergrond, met wit leeslint. Ik ben er trots op.

 

We presenteerden het deze week op het Nederlands Dichterspodium. We presenteren het nog een keer bij de expositie 'Beelden binnen beelden buiten' op Kasteel Middachten. Meer informatie vindt je op de website van Marion. We verkopen het boek bij de presentatie, op onze exposities en evenementen, desnoods aan huis. Je kunt het ook bestellen via Marions site of via Boekenroute.nl. Het kost € 16,95. Nog niet overtuigd? Bekijk het filmpje op YouTube …..

Reageer op dit bericht